جدول اشتال که کتابی کوچک حاوی اندازه گیری های دقیق مقاطع فولادی است، راهنمایی مفید برای دست اندرکاران عرصه ساخت و ساز محسوب می شود. از مهمترین فاکتورهای تصمیم گیری در ساخت سازه استفاده از کالاهایی مثل تیرآهن، میلگرد، ورق استیل و غیره است که از نظر اقتصادی به صرفه باشند. یکی از جداول ارائه شده در این کتاب مربوط به طراحی نبشی های L شکل است. با استفاده از این جدول که بر اساس استانداردهای کشور آلمان تنظیم شده، می توانید انواع نبشی به شکل حرف L انگلیسی اعم از نبشی های با بال مساوی و نبشی های با بال غیر مساوی را به درستی طراحی کنید. ما در این مقاله شما را با جدول اشتال نبشی بیشتر آشنا می کنیم پس با ما همراه باشید.
نبشی چیست
قبل از بحث پیرامون جدول اشتال نبشی بهتر است با تعریف نبشی آشنا شویم. نبشی یکی از مقاطع مهم در صنعت ساخت و ساز است که کاربردهای زیادی داشته و در دو نوع فابریک و پرسی عرضه می شود. از نظر شکل ساخت، نبشی ها به دو گروه نبشی های با اندازه بال مساوی و نبشی های با اندازه بال غیر مساوی قابل دسته بندی هستند. در نبشی های L شکل با بال مساوی طول دو بال برابر و در نوع غیر مساوی اندازه دو بال نبشی متفاوت هستند.
جدول اشتال نبشی چیست
یکی از جدول های ارائه شده در کتاب اشتال (Stahlbau Profile)، جدول مربوط به طراحی نبشی بوده که بر اساس استاندارد DIN کشور آلمان تنظیم شده است. مطابق جدول اشتال نبشی طول استاندارد نبشی های L بین شش تا دوازده متر است. برخی از کمیت های جدول اشتال عبارتند از: A مساحت، G وزن مخصوص، U مساحت روکش دار، F مساحت سطح، G جرم در هر متر، W گشتاور مقاوم.
هنگام کار با جدول اشتال دقت کنید که مثلا علامت اختصاری LS 50 × 5 × 800 DIN 1022 یعنی نبشی لبه تیز، با بال هاي مساوي، پهناي لبه 50 میلی متر، با ضخامت 5 میلی متر و طول 800 میلی متر و مطابق استاندارد DIN 1022 .
شما می توانید با مراجعه به جدول اشتال اموری مانند مساحت نبشی، وزن و ممان لختی آن را به علاوه امور دیگر به دست آورید.
توجه به این نکته بسیار ضروری است که در زمان خرید انواع مختلف مقاطع فولادی از جمله انواع ورق آجدار، ورق رنگی، نبشی، قوطی و میلگرد و غیره باید اقدام به تهیه جدول اشتال مربوط به آن نمایید زیرا تولید کننده ها دارای استاندارد های گوناگونی هستند که در نهایت کیفیت محصولات را تحت تاثیر قرار می دهند.