تولیدکنندگان ورق
کارخانههای تولید فولاد با بهره گیری از تجهیزات مدرن صنعتی، انواع ورقهای فولادی را تولید میکنند. این ورقها طی فرایند نورد سرد و نورد گرم تولید شده و نیازهای تمامی صنایع را برطرف میکنند. از آنجایی که بسیاری از سازههای فلزی و همچنین تجهیزات فولادی در کارخانجات پتروشیمی در معرض دمای شدید قرار دارند، نیاز به استفاده از تجهیزاتی با جنس ورقهای گالوانیزه و مقاوم دارند. از این رو بسیاری از کارخانههای فولاد کشور در کنار تولید ورقهای فلزی معمولی اقدام به تولید ورقهای گالوانیزه شده با استانداردهای مختلف کردهاند.
کارخانه تولید ورق آهن
فرایند تولید فولاد در کارخانجات تولید آهن به طور خلاصه شامل مراحل زیر میشود:
- مرحله اول؛ فرآوری مواد اولیه (سنگ آهن): در این مرحله ناخالصیهای سنگهای آهن پاکسازی میشوند تا روال مذاب شدن را طی کنند.
- مرحله دوم؛ تولید آهن اسفنجی: در این مرحله آهن به فولاد مذاب تبدیل میشود و برای انتقال به واحد ریختهگری آماده میشود.
- مرحله سوم؛ تولید تختال: آمادهسازی مذابها برای ریختهگری
- مرحله چهارم؛ نورد گرم تختال: در این مرحله تختالها تا دمای 1200 درجه سانتی گراد حرارت داده میشوند تا امکان فرمدهی را پیدا کنند. نباید دمای کورههای حرارت کمتر و یا بیشتر باشد، چراکه ممکن است فولاد خاصیت خود را از دست بدهد.
- مرحله پنجم؛ فرایند نورد سرد: در این مرحله تختالها فرایند اسید شویی را طی کرده و آماده فروش میشود. در مرحله اسید شویی تمام چربیها و آلودگیهای ورقهای فلزی پاکسازی میشوند.
- مرحله آخر: فرایند پوشش دهی ورق: در این مرحله ورقهای فلزی فرایند گالوانیزه شدن و رنگ دهی را طی میکنند تا در برابر رطوبت و زنگ زدگی مقاوم شوند. این مرحله جزء مهمترین مراحل ساخت فولاد بوده و باید طی چندین مرحله ورقهای فلزی را آبدیده کرد.
لیست کارخانه های تولید کننده ورق
در ادامه لیستی از کارخانه های تولید ورق ارائه شده است. این کارخانهها ورقهای فلزی را طی فرایندی در دیگهای مذاب روی ریخته و آنها را آبدیده میکنند. این ورقها تنها به روش گالوانیزه تولید نشده و به روشهای دیگر نیز تولید میشوند. امروزه تولید اغلب ورقهای فولادی طی سه مرحله اصلی انجام میشود؛ به گونهای که ابتدا تختال در واحدهای ریختهگری تولید، سپس ضخامت و عرض این تختالها در واحدهای نورد گرم به میزان مورد نظر (بین 1 الی 7 میلی متر) تغییر پیدا کرده و در مرحله آخر ضخامت این ورقها برای مصارف مختلف به اندازهها کمتر کاهش پیدا میکند. با این روش دیگر هیچ محدودیتی در تولید فلزات غیرآهنی، آلیاژی و فولادهای کربنی وجود ندارد.
زمانی که تختالها گرم شدند، برای طی کردن مراحل نهایی ساخت خود وارد خطوط نورد گرم میشوند. این خطوط شامل چندین مرحله میشود که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم:
- کورههای پیش گرم: گرم کردن تختالها پیش از ورود به مرحله نورد سخت
- نورد سخت: مقاومسازی تختالها
- پوسته شکن
- رولهای انتقال تختال
- دستگاههای برش و پوسته شکنهای ثانویه
- مرحله نورد گرم پایانی
- اتاقکهای خنکسازی
- دستگاههای دستهبندی
کارخانه های تولید کننده ورق
از معتبرترین شرکتهای نورد گرم می توان به شرکت فولاد مبارکه، هلدینگ، فولاد کاویان، فولاد خوزستان، گروه ملی صنعتی فولاد ایران، شرکت گروه صنعتی سپاهان و غیره اشاره کرد که هر کدام سالهاست در عرصه نورد انواع ورقهای فولادی فعالیت میکنند. شرکت آهن تاپ با ارائه بهترین خدمات به عنوان نماینده مجاز فروش انواع ورقهای فولادی بوده و تمامی محصولات خود را تحت لیسانس شرکتهای نامبرده به فروش میرساند.
در این مطلب از وبلاگ آهن تاپ شما را با فرایند تولید آهن در کارخانجات فولاد آشنا کردیم. این کارخانجات تمامی محصولات خود را طبق آخرین استانداردهای روز دنیا تولید و روانه بازار میکنند. شما میتوانید با برقراری تماس با واحد پشتیبانی سایت از آخرین قیمتهای روز ورقهای فولادی مطلع شوید.
بهترین کارخانه های تولید ورق در ایران
در میان کارخانههای تولید کننده ورق، تعدادی از آنها به عنوان بهترین تولیدکنندگان ورق آهن در ایران شناخته می شوند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم:
فولاد مبارکه اصفهان: این شرکت به عنوان بزرگترین واحد صنعتی خصوصی و بزرگترین مجتمع تولید فولاد در ایران شناخته می شود. فولاد مبارکه با ظرفیت اسمی سالانه ۱۱.۵ میلیون تن محصولات مختلف فولادی، یکی از مهمترین تأمین کنندگان ورق های فولادی در کشور است.
مجتمع فولاد خوزستان: این مجتمع به عنوان دومین تولید کننده بزرگ فولاد در ایران، سهم قابل توجهی در تامین ورق های فولادی کشور دارد. فولاد خوزستان با ظرفیت اسمی سالانه ۳.۸ میلیون تن، طیف وسیعی از ورق های فولادی را تولید می کند.
ذوب آهن اصفهان: این شرکت به عنوان یکی از قدیمی ترین و بزرگترین تولیدکنندگان فولاد در ایران، نقش مهمی در صنعت فولاد کشور ایفا می کند. ذوب آهن اصفهان با ظرفیت اسمی سالانه ۲.۱ میلیون تن، عمدتاً ورق های فولادی سنگین را تولید می کند.
فولاد سبا: این شرکت به عنوان یکی از زیرمجموعه های فولاد مبارکه، در زمینه تولید ورق های فولادی با کیفیت بالا فعالیت می کند. فولاد سبا با ظرفیت اسمی سالانه ۱.۲ میلیون تن، انواع مختلفی از ورقهای فولادی را برای مصارف مختلف تولید می کند.
فولاد اکسین خوزستان: این شرکت به عنوان یکی از تولیدکنندگان ورق های فولادی خاص در ایران، نقش مهمی در تامین نیاز صنایع مختلف به این نوع ورق ها دارد. فولاد اکسین با ظرفیت اسمی سالانه ۷۰۰ هزار تن، طیف وسیعی از ورق های فولادی گالوانیزه، رنگی و الکترولیتی را تولید می کند.
علاوه بر کارخانه های معرفی شده در بالا، کارخانه های دیگری نیز در ایران در زمینه تولید ورق آهن فعال هستند. کارخانه هایی مانند:
- شرکت فولاد غرب آسیا
- فولاد پروفیل مشهد
- کارخانجات نورد و لوله سمنان
- مجتمع فولاد گیلان
- شرکت فولاد کاویان
- تاراز شهرکرد
- ورق گالوانیزه فولاد امیرکبیر کاشان
- فولاد اکسین خوزستان
- و...