انواع ضخامت ورق فولادی
ورق های فولادی به دو روش نورد گرم و نورد سرد تولید می شوند که این تفاوت باعث تفاوت در مشخصات فیزیکی و کاربرد محصول می شود. به همین دلیل توجه به نحوه تولید ورق های فولادی به منظور انتخاب محصول مناسب برای کاربرد مورد نظر دارای اهمیت بالایی می باشد.
مروری بر انواع ورق فولادی
انواع مختلف از ورق های فولادی عبارتند از:
- ورق روغنی: ورق های تولید شده به روش نورد سرد را ورق های روغنی می نامند.
- ورق سیاه: ورق های فولادی تولید شده به روش نورد گرم را ورق سیاه می گویند. ورق سیاه در دو نوع ورق سیاه معمولی و ورق سیاه صنعتی موجود می باشد.
- ورق آلومینیوم: ورق آلومینیوم ظاهری صیقلی و براق، انعطاف پذیری بالا و مقاومت بسیار بالایی در برابر فشار و رطوبت دارد. ازجمله مزایای ورق آلومینیم قیمت مناسب آن می باشد.
- ورق گالوانیزه: ورق گالوانیزه به ورق های فولادی اطلاق میشود که دارای یک لایه آلیاژ روی بر روی سطح خود هستند. پایه اصلی ساخت ورق گالوانیزه، ورق روغنی می باشد.
- ورق رنگی: برای تولید ورق های رنگی، ورق های گالوانیزه را پس از رنگ آمیزی و آستر زنی درون کوره حرارت می دهند.
- ورق استیل: استیل به دلیل مقاومت بالا در برابر زنگ زدگی و خوردگی دارای کاربردهای فراوانی می باشد. این محصول سطحی صاف و صیقلی دارد.
- ورق اسیدشویی: نوعی از ورق های فولادی است که با استفاده از اسید کلریدریک تمامی چربی و ناخالصی را از روی سطح آن پاک می کنند.
- ورق آجدار: ورق اجدار را از ورق های فولادی تولید می کنند. برای تولید این محصول بر روی سطح ورق خطوط و شیارهایی ایجاد می کنند.
ضخامت ورق های فولادی
ورق های فولادی با توجه با کاربرد آن ها و روش تولیدشان دارای ضخامت های مختلفی هستند که بصورت کلی به برخی از آن ها اشاره می کنیم:
ورق های روغنی از ضخامت ۳۰ صدم میلی متر الی ۳ میلی متر تولید می شوند.
ضخامت ورق سیاه از 5/1 میلی متر شروع شده و نهایتا به ۱۰۰ میلی متر ختم می شود.
ضخامت استاندارد ورق آجدار برابر با ۱.۵ تا ۱۰ میلیمتر می باشد.
نوشتن دیدگاه