نحوه تشخیص استیل ۳۰۴ با ۲۰۱ با توجه به قیمت آن ها و سایر ویژگی های دیگر مانند دوام استیل در برابر پردازش، مقاومت در برابر عوامل خورنده، رنگ آن ها و ... انجام می شود. استیل در واقع همان فولاد زنگ نزن است که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. استیل ها دارای گرید های متفاوتی هستند که شباهت ها و تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند. به همین خاطر میتوان با دقت به این تفاوت ها و شباهت ها و ویژگی های انواع استیل آن ها را از یکدیگر تشخیص داد. همه استیل های ضد زنگ دارای عنصر آهن و کروم می باشند، البته از ترکیبات فلزی دیگری نیز تشکیل شدهاند و با بررسی و تجزیه تحلیل نقاط مشترک و تفاوت های آن ها می توان آن ها را از یکدیگر متمایز کرد. برای تشخیص استیل ۳۰۴ از ۲۰۱ میتوانید به عواملی که اشاره کردیم توجه کنید. قیمت ورق استیل 304 و ورق استیل ۳۱۶ را می توانید در سایت آهن تاپ مشاهده کنید.
تشخیص استیل ۳۰۴ از ۲۰۱
جهت تشخیص استیل ۳۰۴ از ۲۰۱ باید به موارد زیر توجه نمایید.
- قیمت استیل
در اینجا به دلیل اینکه مقایسه بین استیل ۳۰۴ و ۲۰۱ است، باید بدانید که قیمت استیل ۲۰۱ از استیل ۳۰۴ کمتر است. این تفاوت قیمت حاصل از میزان نیکل به کار رفته در ترکیبات این استیل ها می باشد؛ بنابراین به دلیل اینکه هرچه نیکل به کار رفته در ترکیب استیل بالا باشد، مقاومت آن در برابر خوردگی بالاتر میرود و آن را به استیل ضد سنگ تبدیل می کند. پس هر چه مقاومت استیل پایین تر باشد، نشان میدهد که درصد کمتری از نیکل برای ساخت آن به کار رفته و قیمت آن هم ارزان تر است؛ اما نمی توان منکر این ماجرا شد که درصد کم نیکل در استیل ۲۰۱ باعث کاهش کیفیت آن می شود. استیل ۲۰۱ و استیل ۳۰۴ از نظر ظاهر شباهت های بسیاری با یکدیگر دارند؛ اما در هنگام خرید می توان با انتخاب یک استیل ارزان و با کیفیت مانند استیل ۲۰۱ به جای نیکل از عناصر دیگری مانند منگنز نیتروژن کروم یا مس استفاده شده است، انتخاب مناسبی داشت. - دوام استیل
دوام استیل یکی دیگر از نکاتی است که میتواند باعث تشخیص استیل ۲۰۱ از استیل ۳۰۴ باشد. تراکم و چگالی استیل ۳۰۴ از تراکم و چگالی استیل ۲۰۱ بیشتر است. همین ۱۰ درصد تفاوت باعث می شود تا دوام استیل ۳۰۴ کمتر باشد و این هم به دلیل وجود درصد بیشتر منگنز در استیل ۲۰۱ است. از لحاظ خمش و شکلپذیری تفاوت زیادی میان استیل ۲۰۱ و ۳۰۴ نیست؛ اما استیل ۲۰۱ نسبت به استیل ۳۰۴ مسطح تر می باشد. مقاومت در برابر عوامل خورنده مقدار نیکل به کار رفته برای ساخت استیل ۲۰۱ کمتر است. بر همین خاطر مقاومت آن در برابر عوامل خورنده نسبت به استیل ۳۰۴ کمتر می باشد. رنگ استیل با توجه به میزان منگنز موجود در استیل ۲۰۱ بیشتر از استیل ۳۰۴ است و همین امر باعث می شود تا رنگ آن کمی تیره تر باشد. این تفاوت کوچک باعث میشود تا این دو را از یکدیگر تشخیص داد. البته تفاوت رنگ دو استیل چندان هم زیاد نیست که توسط افراد عادی شناسایی شود.
ویژگی های استیل ۳۰۴
استیل ۳۰۴ دارای عناصری مانند کروم و نیکل بوده و به خانواده فولاد ضد زنگ آستنیتی وابسته میباشد. این استیل خاصیت مغناطیسی ندارد و در برابر زنگ زدگی مقاومت بالایی از خود نشان می دهد. فرم پذیری استیل ضد زنگ ۳۰۴ باعث شده تا کاربرد بالایی در صنایع مختلف داشته باشد. این استیل به صورت میله، رول، لوله و یا ورق استیل ۳۰۴ در بازار موجود است. از استیل ۳۰۴ در صنایع غذایی، دارویی، پتروشیمی و صنعت نفت استفاده می شود. خاصیت مغناطیسی و الکتریکی استیل ۳۰۴ کمتر است و مقاومت بالایی در برابر عوامل خورنده و زنگ زدگی دارد. همین ویژگی های استیل ۳۰۴ باعث شده تا محبوبیت بالایی داشته باشد و به دلیل شکل پذیری آسان به وفور از آن استفاده شود.
ویژگی های استیل ۲۰۱
از ویژگی های استیل ۲۰۱ می توان به مقاومت آن در مقابل اکسیداسیون اشاره کرد. این استیل در برابر حداکثر دمای متناوب 750 درجه سانتی گراد 780 درجه سانتی گراد دمای مداوم مقاومت دارد. در برابر خوردگی مقاومت کمتری از خود نشان میدهد، اما میتواند جایگزین خوبی برای استیل ضد زنگ ۳۰۱ باشد. استیل ۲۰۱ در عملیات حرارتی سخت نمی شود؛ اما می توان در عملیات های حرارتی آنیل تا گستره دمایی ۱۰۱۰ و ۱۰۶۶ درجه سانتی گراد آن را گرم و سریعاً سرد کرد. خاصیت شکل پذیری استیل ۲۰۱ مشابه با استیل ۳۰۱ است و می توان با استفاده از انواع روش های موجود آن را خم کرد. یکی دیگر از ویژگی های استیل ۲۰۱ جوش پذیری مناسب آن می باشد و برای ساخت تجهیزات آشپزخانه، وسایل پخت و پز، در صنایع ماشین سازی، درب و پنجره، نرده، تریلر و واگن از آن استفاده می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر نسبت به نحوه تشخیص استیل 304 با 201 آشنایی با انواع آن ها می توانید با آهن تاپ همراه باشید و از خدمات آن بهره ببرید.