آهن آلات آهن تاپ
رول فرمینگ چیست

فرمینگ یکی از عملیات رایج بر روی فولاد است که در صنعت فلز اهمیت زیادی دارد. فرمینگ به شکل دهی ورق‌های فلزی گفته می‌شود به این صورت که ورق‌ها با حرارت مستقیم یا القایی گرم می‌شوند سپس به کمک قالب‌ها، شکل می‌گیرند. به این ترتیب ورق فلزی، به فرم مورد نظر در می‌آید. فرمینگ بر روی انواع ورق‌های فلزی از جنس استیل، گالوانیزه و … قابل اجرا است. فرمینگ به کمک شفت‌ها انجام می‌شود یعنی ورق‌های فولادی بین غلتک‌ها قرار گرفته و شبیه قالب مورد نظر فرم داده می‌شوند. می‌دانید صنایع فلز، پیشینه بسیار طولانی دارد و با شروع انقلاب صنعتی، نیاز به فولاد افزایش پیدا کرد چنانکه کارخانه‌های صنایع مادر خود به قطعات فلزی نیاز داشتند. بنابراین صنایع فلز هم متحول شدند و با استفاده از انواع دستگاه‌های پرس و … فولاد‌ها فرم‌دهی می‌شدند. بدیهی بود که تقاضا برای شکل دهی فلزات افزایش پیدا کرد و همین موضوع باعث شد تا راه حلی برای تولید بیشتر بوجود بیاید. روش نورد فرمینگ، این راه حل بود که با زمان و هزینه کمتر، فولاد‌ها را فرم‌دهی می‌کرد. عملیات فرمینگ به دو روش نورد سرد و نورد گرم، انجام می‌شود. اگر ورقی که قرار است فرم داده شود، ضخیم باشد لازم است ابتدا حرارت ببیند و برای همین از نورد گرم استفاده می‌شود و در مقابل اگر ورق فلزی ضخامت زیادی نداشته باشد نورد سرد برای فرم دهی مناسب است. به فرآیند فرم دادن و شکل دهی ورق های فلزی مثل استیل، گالوانیزه، آلومینیوم، آهن و... رول فرمینگ می گویند. این عمل با استفاده از قالب ها و غلطک های فرم دهی و ابزار الات مخصوص بر روی شافت هایی که با دروازه یا یاتاقان ثابت شده اند، انجام می گیرد.

فرمینگ ورق

فرمینگ ورق‌ فلزی و مخصوصاً فرمینگ ورق استیل در صنایع فولادی مورد توجه است زیرا استیل به دلیل خاصیت انعطاف پذیری و شکل‌گیری بالا، گزینه مناسبی برای عملیات فرمینگ است. به نظر می‌رسد که ورق استیل در سری‌های 400 و به‌ خصوص گرید 430 برای فرم دهی با عملیات فرمینگ، بهترین نوع ورق استیل است. به طور کلی فرمینگ ورق، نیازی به اپراتور و تکنسین های مستقیم ندارد و به همین دلیل، در هزینه‌ها صرفه جویی می‌شود و همچنین سرعت تولید افزایش می‌یابد. با استفاده از برنامه‌هایی که به دستگاه فرمینگ، داده می‌شود، عملیات اجرا می‌گردد و بدیهی است که بدون دخالت نیروی انسانی در فرآیند تولید به صورت مستقیم، نتیجه نهایی، دقیق‌تر و با‌کیفیت‌تر خواهد بود. یکی دیگر از گزینه‌های مناسب برای عملیات فرمینگ، ورق‌های گالوانیزه هستند، این ورق‌ها هم در نورد‌ گرم فرمینگ، به خوبی شکل می‌گیرند. فرم دهی ورق‌های گالوانیزه از یک جهت دیگر هم اهمیت دارد. هزینه تولید و فرم دهی این ورق‌ها نسبتاً پایین است در حالی که محصولات بدست آمده بسیار کاربردی هستند. کاربرد ورق‌های گالوانیزه که فرم دهی شده‌اند مخصوصاً در دکوراسیون‌های خارجی ساختمان‌ها و سقف‌های شیروانی رایج است. همچنین از این ورق‌ها برای طراحی المان‌های شهری هم استفاده می‌شود زیرا همان‌طور که گفتیم تولید این ورق‌ها مقرون به صرفه است و در برابر عوامل محیطی مقاومت و استحکام مناسبی دارند.

خدمات فرمینگ

روش های رول فرمینگ

روش های مختلف رول فرمینگ عبارتند ار:

  • رول فرمینگ سرد( ورق گرم پایین)
  • رول فرمینگ گرم(ورق با گرم و ضخامت بالا)

رول فرمینگ نسبت به روش های سنتی خمکاری که با استفاده از خم کن، پرس برک، نورد و ... انجام می گیرد بهتر و حرفه ای تر است. سرعت بالایی دارد و نیازی به اپراتور مستقیم ندارد. هزینه های کمتری نیاز دارد و از نیروی ماشینی به جای نیروی انسانی استفاده می شود همچنین محصول با کیفیت بالا تولید می کند. انواع قالب فرمینگ عبارتند از:

  • ورق شیروانی
  • سفال یا تیپ والرمو
  • سفال یا تیپ فرانسه
  • ذوزنقه یا ورق عرشه فولادی
  • دیواری یا تیپ کانکس
  • دیواری یا تیپ دامپا و نما

روش های رول فرمینگ

دستگاه فرمینگ چیست

دستگاه رول فرمینگ به منظور فرم دهی ورق های فلزی طراحی شده است. دستگاه فرمینگ دارای ایستگاه هایی است که در آن غلطک های فولادی قرار گرفته و ورق با گذر کردن از این ایستگاه ها شکل دهی می شود. وجود غلطک ها در این دستگاه سبب حرکت ورق ها نیز می شود، سرعت فرم گیری ورق و تبدیل به پروفیل را افزایش داده و مانع از اعمال استرس زیاد در یک ناحیه می شود در این حالت ورق با کیفیت با فرم دهی می شود. عملیات دیگر بر روی ورق ها که در این دستگاه انجام م یشود پانچ است که سبب ایجاد سوراخ یا برآمدگی های مورد نیاز می شود. انواع دستگاه فرمینگ عبارتند از:

  • دستگاه فرمینگ سنگین
  • دستگاه فرمینگ سبک

ساخت رول فرمینگ

برای انجام پروژه هایی که به موارد زیر نیاز دارند شما نیاز به دستگاه رول فرمینگ نیاز دارید:

  • تولید با تیراژ بالا و حجم بالا دارید.
  • پروفیل های بلند و باریک در پروژه دارید.
  • مقاطع یو شکل در پروژه دارید.
  • مقاطع پیچیده و خاص را تولید می کنید.
  • پانچ های یک شکل در پروفیل دارید.

ساخت رول فرمینگ

مزایای استفاده از رول فرمینگ

از مزیت های استفاده از رول فرمینگ می توان موارد زیر را نام برد:

  • توانایی فرم دهی همه فلزات
  • قیمت مناسب و کیفیت بالا
  • در پروسه ای تکرار پذیر فرم دهی انجام می شود.
  • سرعت در انجام کار
  • قابلیت های پرس، جوشکاری، پانچ ، قلاب زدن در یک دستگاه
  • کاهش تنش وارد بر قطعات
  • به حداقل رسیدن مشکلات ناشی از تحمل و در سطح استاندارد بودن

هیدرو فرمینگ ورق

هیدروفرمینگ فرایندی است که فرم دهی در آن به کمک قالبی که سیال هیدرولیکی پر فشار دارد انجام می گیرد. این فرایند به کمک قالب هیدروفرمینگ، پرس هیدرولیک و سیستم تقویتی که درون دستگاه قرار دارد، حاصل می شود. فلزاتی نرم و انعطاف پذیر از قبیل آلومینیوم، برنج، فولاد ضد زنگ، فولاد با درصد کربن پایین و... را با استفاده از هیدروفرمینگ می توان فرم دهی کرد. کاربرد گسترده هیدروفرمینگ در صنعت خودرو سازی است همچنین از این فناوری در شکل دهی لوله نیز استفاده می شود. هیدروفرمینگ با نام های شکل دهی محدبی، هیدرومک و شکل دهی انفجاری هم شناخته می شود. قطعاتی که با هیدروفرمینگ فرم دهی می شوند دارای کیفیت، وزن و استحکام بیشتری هستند. برای استعلام موجودی و مشاهده لیست قیمت ورق آلومینیوم کلیک کنید یا با استفاده از شماره های درج شده بر روی سایت با مشاورین و کارشناسان فروش ما در تماس باشید.

خدمات رول فرمینگ

خدمات رول فرمینگ شامل فرم دهی ورق‌های فولادی به شکل مختلف در صنایع فلزی مرتبط، اجرا می‌شود. این فرم‌ها می‌توانند سینوسی یا مواج، ذوزنقه‌ای، ناودانی و … باشد. می‌توانید برای مشاهده انواع خدمات رول فرمینگ و تعرفه‌های آن به وب سایت شرکت آهن تاپ مراجعه نمایید. واضح است که وجود نیروی متخصص انسانی در خدمات رول فرمینگ به همراه ماشین آلات و دستگاه‌های پیشرفته، باعث تولید محصولات با کیفیت و استاندارد می‌شوند. همان‌طور که در قسمت‌های قبلی این مطلب اشاره کردیم، برای فرم دهی ورق‌های فلزی در نورد‌های فرمینگ، لازم است جنس و ضخامت ورق مورد توجه قرار بگیرد و بر اساس آن، نورد گرم یا سرد فرمینگ بر روی آن اجرا شود. گاهی اوقات در یک خط تولید برای فرم دهی به ورق‌های فولادی از چند نورد برای شکل دهی به فلز، استفاده می‌شود تا شکل نهایی دقیق و بدون نقص باشد. بنابراین می‌توانیم بگوییم که خدمات رول فرمینگ نیاز به دقت و تخصص بالایی دارد.

فرمینگ ورق گالوانیزه چیست

فرمینگ ورق گالوانیزه به فرآیند شکل دهی و تغییر شکل ورق های گالوانیزه به اشکال مختلف با استفاده از دستگاه های خاص گفته می شود. این فرآیند به منظور تولید قطعات و محصولات متنوعی انجام می شود که در صنایع مختلف مانند ساختمانی، خودروسازی، لوازم خانگی و دیگر صنایع مورد استفاده قرار می گیرند.

در این فرآیند، ورق های گالوانیزه با استفاده از دستگاه های فرمینگ، مانند ماشین های رول فرمینگ و پرس های هیدرولیک، به اشکال مختلفی مانند پروفیل ها، ناودانی ها، سقف های شیروانی، ورق های کرکره ای و غیره تبدیل می شوند. این دستگاه ها با اعمال نیرو به ورق ها، آن ها را به شکل مورد نظر خم و تغییر شکل می دهند.

یکی از مزایای فرمینگ ورق گالوانیزه این است که این ورق ها دارای پوشش رویی هستند که از زنگ زدگی و خوردگی جلوگیری می کند. بنابراین، محصولات تولید شده از ورق های گالوانیزه فرمینگ شده دارای عمر طولانی تر و مقاومت بیشتری در برابر عوامل محیطی هستند.

فرمینگ ورق گالوانیزه معمولاً به دو روش سرد و گرم انجام می شود. در روش سرد، ورق ها بدون نیاز به حرارت دادن تغییر شکل می دهند و در روش گرم، ورق ها ابتدا گرم شده و سپس فرم دهی می شوند. هر دو روش بسته به نوع محصول و کاربرد مورد نظر استفاده می شوند.

فرمینگ ورق گالوانیزه نقش مهمی در تولید محصولات متنوع و با کیفیت بالا دارد و این فرآیند به تولید قطعاتی با دقت بالا و استحکام مناسب کمک می کند.

فرمینگ ورق گالوانیزه چیست

انواع فرمینگ ورق گالوانیزه

فرمینگ ورق گالوانیزه به چندین نوع تقسیم می شود که هر یک ویژگی ها و کاربردهای خاص خود را دارند. در ادامه به بررسی انواع فرمینگ ورق گالوانیزه و توضیح هر یک می پردازیم:

  1. رول فرمینگ (Roll Forming)
    رول فرمینگ یکی از روش های متداول فرم دهی ورق گالوانیزه است که در آن ورق های فلزی از طریق یک سری غلتک ها عبور داده می شوند. این غلتک ها به تدریج ورق ها را به شکل مورد نظر تغییر شکل می دهند. رول فرمینگ برای تولید پروفیل ها، ناودانی ها، ورق های کرکره ای و سقف های شیروانی بسیار مناسب است. این روش باعث کاهش ضایعات و افزایش دقت تولید می شود
  2. فرمینگ با پرس هیدرولیک (Hydraulic Press Forming)
    در این روش، ورق های گالوانیزه با استفاده از پرس های هیدرولیک به شکل مورد نظر تغییر شکل می دهند. پرس هیدرولیک با اعمال فشار بالا به ورق، آن را به داخل قالب فرم دهی می کند. این روش برای تولید قطعات پیچیده و با دقت بالا مورد استفاده قرار می گیرد. فرمینگ با پرس هیدرولیک معمولاً در تولید قطعات خودرو و لوازم خانگی کاربرد دارد.
  3. فرمینگ با قالب سازی (Die Forming)
    در این روش، ورق های گالوانیزه با استفاده از قالب های خاص به شکل های متنوعی فرم دهی می شوند. قالب ها به صورت دستی یا اتوماتیک عمل می کنند و ورق را به داخل قالب هدایت می کنند تا شکل مورد نظر را بگیرد. این روش برای تولید قطعات کوچک و متوسط با دقت بالا و تولید انبوه مناسب است.
  4. فرمینگ با ماشین های ترمز (Brake Forming)
    در این روش، ورق های گالوانیزه با استفاده از ماشین های ترمز به شکل های مختلف خم می شوند. ماشین های ترمز دارای یک سطح متحرک هستند که با اعمال فشار به ورق، آن را به شکل مورد نظر خم می کنند. این روش برای تولید قطعات با خم های ساده و زاویه دار مناسب است و معمولاً در تولید قطعات ساختمانی و صنعتی استفاده می شود.
  5. فرمینگ کششی (Stretch Forming)
    در این روش، ورق های گالوانیزه تحت تنش کششی قرار می گیرند و به شکل قالب مورد نظر تغییر شکل می دهند. فرمینگ کششی معمولاً برای تولید قطعات با انحنا و شکل های سه بعدی استفاده می شود. این روش در تولید قطعات هوافضا، خودرو و سازه های معماری کاربرد دارد.

این روش ها هر کدام بر اساس نیاز و نوع محصول مورد نظر انتخاب می شوند و به تولید محصولات با کیفیت و دقت بالا کمک می کنند. فرمینگ ورق گالوانیزه نقش مهمی در تولید قطعات متنوع و با استحکام مناسب دارد و در صنایع مختلف کاربردهای گسترده ای دارد.

انواع فرمینگ ورق گالوانیزه

فرآیند رول فرمینگ ورق گالوانیزه

معمولا قبل از این فرایند رول فرمینگ ورق گالوانیزه، ابتدا باید رنگ آمیزی شود. رنگ آمیزی توسط کوره های متفاوت و مواد شیمیایی مناسب صورت می گیرد. پس از رنگ آمیزی، ورق های گالوانیزه وارد دستگاه رول فرمینگ گالوانیزه می شوند و روی غلتک های فولادی به حرکت در می آیند. این غلتک ها وظیفه ی جابجایی ورق ها را ایفا می کنند تا عملیات بعدی روی ورق انجام گیرد. ابزارهایی به نام پانچ با وارد کردن فشار روی ورق، حالت خاصی را روی آن ایجاد می کند. با توجه به حالتی که پانچ دارد، ورق نیز به همان حالت در می آید و فرم می گیرد.
معمولا فشاری که به ورق های گالوانیزه وارد می شود، باعث شکسته شدن و خوردگی آن ها می گردد. بنابراین در فرآیند رول فرمینگ ورق گالوانیزه برای پیشگیری از این اتفاق، ورق را گرم می کنند. فرایند گرمادهی با استفاده از کوره های مخصوص صورت می گیرد و به محل هایی که قرار است خم شوند، گرما داده می شود. این گرما با توجه به نقطه ی ذوب ورق مورد نظر و ضخامتی که دارد اعمال می شود. اگر این گرما کمتر از حد نیاز باشد، ممکن است که باعث شکسته شدن آن گردد و اگر هم این گرما از حد معمول فراتر برود، محتمل است که ورق از بین برود و فرایند رول فرمینگ ورق گالوانیزه متوقف شود. با توجه به این موضوع، تنظیم این درجه ی حرارت به دقت بسیار بالا نیازمند است. در ادامه نیز در مورد حرارت دهی توضیح کامل تری داده می شود. قیمت ورق گالوانیزه سقفی و ورق گالوانیزه کاشان را می توانید از سایت آهن تاپ استعلام کنید. 

رول فرمینگ ورق گالوانیزه

روش های مختلف فرمینگ گالوانیزه

فرایند فرمینگ گالوانیزه در بیشتر کارخانجات به دو صورت سرد و گرم انجام می پذیرد. همانطور که گفته شد برای جلوگیری از شکسته شدن ورق ها، به محل خمش حرارت وارد می شود. با توجه به ضخامتی که ورق های گالوانیزه دارند، میزان حرارت متفاوت خواهد بود. در روش فرمینگ سرد، بیشتر از ورق هایی با ضخامت کم و درجه ی حرارت کمتر استفاده می شود.فرمینگ گالوانیزه کاربردهای زیادی در ساخت و ساز و صنایع خودرو سازی دارند و به همین دلیل دقت زیادی لازم است که در فرم دهی این اوراق صورت گیرد.

در فرایند فرمینگ گالوانیزه گرم، بیشتر از ورق های ضخیم استفاده می شود و کاربرد اندکی در صنعت دارند. در این روش، درجه ی حرارت بسیار زیادی به ورق اعمال می شود و موجب خمش ساده آن می گردد. در این روش باید دقت کرد که گرمای داده شده به درستی تنظیم شود؛ در غیر اینصورت بر اثر سهل انگاری و اهمال کاری ممکن است که محصول به کلی از بین برود و خواص خود را از دست بدهد. با این تفاسیر، بیشتر تولیدکنندگان زیر بار فرمینگ گالوانیزه این نوع از ورق ها ضخیم نمی روند و متاسفانه از قیمت زیادی نیز برخوردار هستند.

فرمینگ گالوانیزه


فروشگاه آهن تاپ عرضه کننده انواع آهن آلات با قیمتی به روز و آپدیت شده است. این محصولات از بالاترین کیفیت برخوردارند و همواره در تلاش بوده است تا نظر بسیاری از مخاطبان را جلب کند. این فروشگاه با ارائه امکانات ساده و راحت برای شما مشتریان گرامی در صدد است تا با فروش بیشتر، سریع ترین خدمت رسانی را داشته باشد. برای دریافت قیمت ورق گالوانیزه 6 متری و انواع دیگر ورق های فولادی با کارشناسان فروش تماس برقرار کنید. آهن تاپ برای شما یک خرید مطمئن را آرزومند است.

دستگاه رول فرمینگ گالوانیزه 

دستگاه رول فرمینگ گالوانیزه یک ماشین پیشرفته است که برای تولید پروفیل ها و قطعات مختلف از ورق های گالوانیزه به کار می رود. این دستگاه با استفاده از یک سری غلتک ها و مکانیزم های خاص، ورق های گالوانیزه را به اشکال مختلفی مانند ناودانی ها، پروفیل های سقفی، ورق های کرکره ای و غیره تغییر شکل می دهد. رول فرمینگ یکی از روش های متداول و موثر در فرم دهی ورق های گالوانیزه است که به دلیل دقت بالا و کاهش ضایعات، بسیار محبوب است.

نحوه کارکرد دستگاه رول فرمینگ گالوانیزه به این صورت است که دستگاه رول فرمینگ گالوانیزه با استفاده از یک سری غلتک های پیوسته، ورق های گالوانیزه را به شکل مورد نظر تغییر شکل می دهد. ابتدا ورق های گالوانیزه به صورت رول های بزرگ به دستگاه تغذیه می شوند. سپس این ورق ها از میان غلتک های مختلف عبور داده می شوند. هر غلتک به تدریج ورق را به شکل مورد نظر خم کرده و تغییر شکل می دهد. این فرآیند به صورت پیوسته ادامه می یابد تا ورق به شکل نهایی مورد نظر برسد.

از ویژگی های دستگاه رول فرمینگ گالوانیزه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. دقت بالا: دستگاه رول فرمینگ با استفاده از غلتک های دقیق و هماهنگ، قابلیت تولید پروفیل ها و قطعات با دقت بالا را دارد. این ویژگی باعث می شود که قطعات تولید شده با کیفیت بالا و بدون نقص باشند.
  2. کاهش ضایعات: در فرآیند رول فرمینگ، میزان ضایعات مواد به حداقل می رسد. این امر به کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری تولید کمک می کند.
  3. سرعت تولید بالا: دستگاه رول فرمینگ قادر است در زمان کوتاهی حجم بالایی از ورق های گالوانیزه را به قطعات مورد نظر تبدیل کند. این ویژگی به افزایش ظرفیت تولید و کاهش زمان تولید می انجامد.
  4. قابلیت تولید پروفیل های متنوع: با تغییر غلتک ها و قالب های دستگاه، می توان پروفیل ها و قطعات متنوعی را تولید کرد. این امر باعث افزایش انعطاف پذیری تولید و قابلیت پاسخگویی به نیازهای مختلف مشتریان می شود.
  5. پایداری و استحکام بالا: دستگاه رول فرمینگ گالوانیزه به دلیل ساختار محکم و استفاده از مواد با کیفیت بالا، دارای پایداری و استحکام بالایی است. این ویژگی باعث افزایش عمر مفید دستگاه و کاهش نیاز به تعمیرات و نگهداری می شود.

دستگاه رول فرمینگ گالوانیزه به دلیل ویژگی های منحصر به فرد و کاربردهای گسترده ای که دارد، در صنایع مختلفی مانند ساختمانی، خودروسازی، لوازم خانگی و دیگر صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه با تولید قطعات با کیفیت و دقت بالا، نقش مهمی در بهبود فرآیندهای تولید و افزایش بهره وری صنایع مختلف دارد.

دستگاه رول فرمینگ گالوانیزه 

قیمت دستگاه رول فرمینگ گالوانیزه

قیمت دستگاه رول فرمینگ گالوانیزه به عوامل مختلفی بستگی دارد که شامل نوع دستگاه، کیفیت ساخت، برند تولیدکننده و ویژگی های فنی آن می شود. این دستگاه ها با استفاده از فناوری های پیشرفته و مواد با کیفیت بالا تولید می شوند و به همین دلیل قیمت دستگاه رول فرمینگ گالوانیزه ممکن است متفاوت باشد.

یکی از عوامل مؤثر بر قیمت دستگاه رول فرمینگ گالوانیزه، ظرفیت تولید و قدرت موتور آن است. دستگاه هایی با ظرفیت تولید بالا و موتورهای قدرتمند معمولاً قیمت بیشتری دارند. همچنین، استفاده از سیستم های اتوماسیون پیشرفته و کنترل های دقیق نیز می تواند بر قیمت دستگاه تأثیرگذار باشد. علاوه بر این، هزینه های حمل و نقل و نصب دستگاه نیز می تواند بر قیمت نهایی تأثیر بگذارد. برخی از دستگاه ها به صورت سفارشی برای نیازهای خاص مشتریان طراحی می شوند که این نیز می تواند قیمت دستگاه رول فرمینگ گالوانیزه را افزایش دهد.

در نهایت، نوسانات بازار و تغییرات قیمت مواد اولیه نیز می تواند بر قیمت دستگاه رول فرمینگ گالوانیزه تأثیرگذار باشد. به طور کلی، قیمت این دستگاه ها می تواند از چند صد میلیون تومان تا چند میلیارد تومان متغیر باشد. برای اطلاع دقیق از قیمت دستگاه رول فرمینگ گالوانیزه، مشاوره با کارشناسان فروش و بررسی ویژگی های فنی دستگاه ها توصیه می شود.

قیمت دستگاه رول فرمینگ گالوانیزه

نوشتن دیدگاه