آهن آلات آهن تاپ
ورق سیاه چیست

ورق سیاه چیست؟ ورق سیاه فلز مسطحی است که به صورت استوانه ای یا برش خورده در بازار موجود است. ورق های فلزی با دو فرآیند نورد گرم و نورد سرد تولید می شوند. محصول نهایی نورد گرم ورق سیاه، ولی محصول نهایی نورد سرد ورق روغنی(مانند ورق روغنی هفت الماس) است. لازم به ذکر است که هزینه نورد سرد بالاتر است. در نورد گرم ورق ها دارای سطوح نازک تری هستند و دمای ذوب مواد 1280 درجه سانتیگراد است. ورق های با ضخامت کمتر از 1.5 میلی متر را به صورت استوانه ای شکل (رول شده) و با ضخامت بالاتر را به صورت برش خورده وارد بازار می کنند.
این ورق ها انعطاف پذیر بوده و در صنایع مختلفی کاربرد دارند. از جمله استانداردهای موجود در زمینه ورق سیاه ST37، ST52، A283-GR C، A516-GR60,70 و A285-GR C است. در ایران شرکت های تولید کننده این ورق عبارتند از فولاد مبارکه اصفهان، شرکت هفت الماس و شرکت فولاد غرب هستند. در شکل زیر نمونه ای از ورق سیاه که به صورت استوانه ای بسته بندی شده است، نمایش داده شده که دارای ضخامت کمتر از 1.5 میلی متر است. ورق روغنی فابریک از با کیفیت ترین ورق های روغنی است.
ورق سیاه یکی از ورق های فولادی است که به روش نورد گرم تولید می شود و ضخامت بسیار کمی دارد، به همین دلیل اغلب با نام ورق سیاه یا ورق گرم شناخته می شود. مواد تشکیل دهنده این ورق در دمای بسیار بالا ذوب می شوند و از این رو این ورق ظاهری تیره و مات پیدا می کند و به همین دلیل به آن ورق سیاه گفته می شود. ورق سیاه کاربردهای بسیار زیادی دارد و از پر مصرف ترین ورق های فولادی است. به کارگیری از ورق سیاه در ساخت کشتی و ماشین آلات بزرگ صنعتی، از مهم ترین کاربردهای آن است. ورق سیاه انواع مختلفی دارد، از جمله ورق سیاه رول شده (کویل و یا کلاف)، ورق سیاه صنعتی، ورق سیاه معمولی و ورق سیاه فابریک (شیت). با توجه به اینکه ورق سیاه ظاهر زیبایی ندارد و سطح آن مات است؛ اما همچنان نقش مهمی را در صنعت های مختلف ایفا می کند و روش تولید آن باعث شده است که استحکام بالایی داشته باشد و تحت فشار زیاد نیز مقاومت بالایی داشته باشد. به همین دلیل در ماشین آلات سنگین و بزرگ و صنعت کشتی سازی نیز به کار می رود.

ورق سیاه چیست

انواع ورق سیاه

ورق سیاه در دو نوع ساده (مسطح) و آجدار تولید می شود؛ ورق آجدار به صورت نورد گرم تولید می شود که برای کف سازه ها، سطوح شیب دار یا نزدیک پرتگاه استفاده می شود تا از سقوط جلوگیری کند و برجستگی ها به صورت بادامی یا الماسی طراحی می شوند.

کاربرد های ورق سیاه

از جمله کاربرد های ورق سیاه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. خودرو سازی
  2. کشتی سازی
  3. تانکر سازی و ساخت مخازن
  4. تولید ادوات کشاورزی
  5. مصالح ساختمانی
  6. مصالح نظامی
  7. صنایع ساخت و ساز

what is black sheet2

مشخصات ورق سیاه

برای محاسبه وزن ورق سیاه، می توان حجم ورق (حاصل ضرب طول، عرض و ضخامت ورق) را در چگالی یا وزن مخصوص آن ضرب کرد. چگالی ورق سیاه برابر با 7.86 است. ورق سیاه با ضخامت 1.5 تا 100 میلی متر در بازار موجود است و عرض آن می تواند 100، 150،125 و 200 سانتیمتر باشد. سایت آهن تاپ فروشنده انواع ورق های موجود در بازار است. برای کسب اطلاعات بیشتر و قیمت محصولات، لطفا این سایت را مشاهده کنید. مصارف ورق سیاه را نیز در این مقاله از سایت آهن تاپ برای شما عزیزان توضیح داده ایم.

آهن تاپ با ارائه و فروش انواع ورق فلزی با بهترين و نازل ترين قيمت شرايط مناسبی برای خريد انواع ورق های فولادی فراهم کرده است. لازم به ذكر است كه ما در كنار فروش انواع ورق  فولادی خدماتی چون برش، خم و فرمينگ انواع ورق را ارائه می دهيم. برای دریافت قیمت ورق سیاه امروز، ورق استیل، ورق روغنی، ورق گالوانیزه، ورق اسیدشویی، ورق آجدار و مشاوره رایگان می توانید با کارشناسان ما در آهن تاپ تماس حاصل نمایید.

ورق گرم چیست

ورق گرم، ورقی از جنس فولاد است که با استفاده از فرآیند نورد گرم و در دمای بالا(معمولا بیشتر از 1700 درجه‌ی فارنهایت) تولید می‌شود. زمانی که شمش‌های فولادی در معرض فشار و دمای زیاد قرار می‌گیرند، به شکل ورق‌هایی نازک‌تر با سطحی خشن و مات درمی‌آیند که به آن‌ها ورق گرم می‌گویند. این ورق‌ها در ابعاد و ضخامت‌های متفاوتی تولید می‌شوند و هر کدام از آن‌ها کاربرد خاصی دارند. ورق‌های گرم استحکام و مقاومت بسیار بالایی در برابر فشار و ضربه دارند، به همین دلیل برای ساخت سازه‌هایی که نیاز به تحمل بارهای سنگین دارند، بسیار مناسب هستند و از آنها برای ساخت سازه‌های فلزی مانند اسکلت ساختمان‌، پل‌، ریل و ... استفاده می‌شود.

یکی دیگر از کاربردهای مهم ورق‌های گرم، استفاده از آن‌ها در ساخت لوله‌های انتقال آب و گاز است. ورق‌های گرم در صنعت خودروسازی، تولید ماشین‌آلات صنعتی، کشتی‌سازی و ...نیز کاربردهای گسترده‌ای دارند.

استفاده از ورق‌های گرم مزیت‌های بسیاری دارد. فرآیند تولید این ورق‌ها نسبت به ورق‌های سرد راحت‌تر، سریع‌تر و با هزینه‌ی کمتری انجام می‌گیرد؛ این امر سبب می‌شود که قیمت ورق گرم مقرون به صرفه باشد. همچنین این ورق‌ها نسبت به ورق‌های سرد از استحکام بیشتر و قابلیت شکل‌دهی بالاتری برخوردارند. ورق‌های گرم علی‌رغم مزایای زیادشان، معایبی نیز دارند. این نوع ورق‌ها نسبت به ورق‌های سرد، دقت ابعادی کمتری دارند و ممکن است سریع‌تر دچار زنگ‌زدگی شوند. از دیگر معایب ورق‌های گرم می‌توان به سطح زبر و ناصاف آن‌ها اشاره کرد.

ورق گرم چیست

آیا ورق سیاه همان ورق گرم است

شاید برای شما نیز سوال باشد که آیا ورق سیاه همان ورق گرم است یا خیر؟ پاسخ این سؤال بله است و می‌توان ورق سیاه و ورق گرم را معادل هم در نظر گرفت. برای تولید ورق‌های گرم ابتدا شمش‌های فولادی را در دمای بسیار بالایی ذوب می‌کنند و سپس به آن‌ها شکل می‌دهند. بعد از این که ورق‌ها به ضخامت مورد نظر رسیدند، فرآیند سرد کردن آغاز می‌گردد. طی عملیات سرد کردن، سطح فلز در مجاورت اکسیژن قرار می‌گیرد و اکسیداسیون اتفاق می‌افتد. این امر سبب می‌شود که رنگ ورق گرم، سیاه شود. به همین دلیل به ورق گرم، ورق سیاه نیز می‌گویند.

انواع ورق گرم

ورق‌های گرم بر اساس نوع و درصد مواد سازنده، انواع مختلفی دارند و در ابعاد و ضخامت‌های گوناگونی موجود هستند. این ورق‌ها هم به صورت رول و هم به صورت شیت عرضه می‌شوند. در ادامه به مهم‌ترین انواع ورق‌های گرم اشاره می‌کنیم:

ورق‌های ST37: این ورق‌ها در دسته‌ی ورق‌های فولادی کم‌کربن قرار می‌گیرند، قابلیت شکل‌پذیری بالایی دارند و برای جوشکاری مناسب هستند. استحکام خوب ورق‌های ST37 باعث شده است که آنها در صنعت ساختمان‌سازی، خودروسازی و ساخت ماشین‌آلات صنعتی، کاربردهای زیادی داشته باشند.

انواع ورق گرم

ورق‌های ST52: ورق‌های ST52 نسبت به ورق‌های ST37 درصد کربن بالاتری دارند، به همین دلیل قابلیت جوشکاری آن‌ها کمتر و مقاومتشان بیشتر است. از این ورق‌ها برای ساخت دیواره‌ی ریل‌ها، اسکلت پل‌ها، مخازن و تانکرها، جرثقیل و لوله‌های انتقال آب و گاز استفاده می‌شود.

ورق‌های A516: ورق‌های آلیاژی A516، نوعی از ورق‌های گرم هستند که به طور ویژه برای ساخت مخازن تحت فشار طراحی شده‌اند. این ورق‌ها برای استفاده در صنایعی که نیاز به مقاومت بالا در برابر فشار و دما دارند، گزینه‌ی بسیار مناسبی هستند. ورق‌های A516 بر اساس درصد مواد سازنده در چهار گرید مختلف 55، 60، 65 و 70 تولید می‌شوند.

ورق‌های A283: این ورق‌ها درصد کربن کمی دارند، به همین دلیل از قابلیت جوشکاری و شکل‌پذیری خوبی برخوردارند. مقاومت بالای ورق‌های A283 در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی سبب شده است که آنها برای استفاده در محیط‌های شیمیایی و مرطوب، بسیار مناسب باشند. این ورق‌ها بسته به درصد کربن به‌کاررفته در آن‌ها، در چهار گرید متفاوت A، B، C و D در بازار موجود هستند. از ورق‌های A283 در صنعت پتروشیمی، اسکله‌سازی، کشتی‌سازی، ساختمان‌سازی و تولید قطعات صنعتی استفاده می‌شود.

 

نوشتن دیدگاه